Om LEAB Group

LEAB Group har idag fyra fabriker, tre i Sverige och en Estland från vilka vi levererar elektronikprodukter och tjänster till kunder över hela världen.

Kvalitet och miljö

LEAB Group arbetar enligt ett antal policys, kvalitetscertifikat och filosofier avseende kvalitet och miljö. Syftet med alla ansträngningar är förstås att bli en ännu bättre leverantör. Vår satsning Lean on Leab är en intern process som beskriver vårt ständiga förbättringsarbete. Genom detta arbete vill vi uppnå en effektiv process där vi sätter höga mål om att vara en ledande leverantör och ett föredöme som medskapande organisation.

Lean on Leab (PDF)

Vårt ledningssystem är processorienterat och byggt på en mycket modern och användarvänlig plattform för hantering av dokument och ärenden. Ledningssystemet styr verksamhetskritiska processer och stödjer det dagliga förbättringsarbetet. För att möta våra kunders unika krav är vår produktion och våra ledningssystem certifierade enligt många olika industristandarder. Alla fabriker har komplett ESD-skydd omfattande golv, arbetsplatser, lastbärare, verktyg m.m. LEAB Groups maskinpark är sedan länge anpassad till lödning med blyfria lod.

En stor andel av de produkter vi tillverkar används i krävande miljöer. Vi använder därför olika kemikalier i vår tillverkning, t.ex. tvättmedel, skyddslacker och gjutmassor, för att uppfylla produkternas krav på miljötålighet. Att använda dessa kemikalier utan påverkan på hälsa och miljö är en självklarhet för oss. LEAB Group har därför investerat i moderna utrustningar och lokaler för effektiv, kontrollerad och säker hantering av kemikalier.

LEAB Group är ett dotterbolag till Lifco AB och följer koncernens uppförandekod. Läs mer på lifco.se/about-lifco/code-of-conduct.

Anonym rapportering om allvarliga avvikelser från vår uppförandekod: https://report.whistleb.com/lifco

 

Kvalitetscertifikat

LEAB Group är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och IRIS. Dessa avser bland annat elektroniktillverkning samt utveckling av elektronik för medicinsk utrustning. Ladda ner våra certifikat nedan för att läsa mer.

Certifikat 9001 Lövånger Elektronik AB (PDF)
Certifikat 14001 Lövånger Elektronik AB (PDF)
Certifikat IRIS Lövånger Elektronik AB (PDF)

Certifikat 9001 LEAB Uppsala (PDF)
Certifikat 14001 LEAB Uppsala (PDF)

Certifikat 9001/14001 LEAB Eesti OÜ (PDF)

Certifikat 9001_14001 LEAB Fagersta AB

Vill du veta mer om hur vi jobbar med vårt miljöledningssystem kontakta oss

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.