Nyheter

Här kan du läsa de senaste nyheterna om LEAB Group, fabrikerna, produkterna och tjänsterna.

Wintech AB byter namn

Wintech AB byter namn till Lövånger Elektronik Fagersta AB, i dagligt tal LEAB Fagersta.

Som ett led i att ytterligare stärka vår marknadsposition och trygga fortsatt expansion, kommer vi använda oss av det starka varumärke som Lövånger Elektronik står för och byggt upp under snart 50 år!

Namnbytet sker officiellt den 25/2 -20. Våra e-postadresser ändras då till NNNN@leab.se. Vi kommer se till att all e-post kommer fram även om ni inte hunnit uppdatera era system.

OBS! Organisationsnumret är oförändrat vilket vi hoppas betyder minimalt med arbete i era system.

Wintech AB med en historik sedan 1984, då som Techvik, blev 2011 förvärvat av LEAB Group. LEAB ingår i Lifco-koncernens affärsområde System Solutions som ett av tre ben. De övriga är Dental och Demolition&Tools.

Wintech växer!

I vårt långsiktiga arbete med att växa och ytterligare stärka vår tekniska kompetens och konkurrensförmåga har Wintech gjort viktiga strategiska rekryteringar.

Tidigare i år rekryterades Mikael Blansch primärt för nykundsbearbetning.

Mikael har säljerfarenhet från EMS-branschen men också ett flertal olika andra branscher. Med en strategisk lokalisering i Jönköping har han möjlighet att tillhandahålla en hög servicenivå för kunder i mellan- och södra Sverige.

Vi har även rekryterat Björn Hansson som processingenjör.

Björn har mångårig erfarenhet inom framförallt SMT-processerna på tillverkande enheter men han har också suttit på produktägarsidan vilket ger en smått unik kombination.

LEAB Group är sedan lång tid tillbaka en av Sveriges största och ledande kontraktstillverkare av elektronik, vars verksamhet sedan tidigare ligger i Lövånger, Uppsala, Fagersta och Estland.

För mer information om förvärvet:
Ivan Vincent, CEO
ivan.vincent@leab.se
+46 70-363 72 74

LEAB söker redovisningsekonom till Lövånger!

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du att ansvara för den löpande redovisningen för något/några av koncernens bolag. Det innebär att du får arbeta med alltifrån registrering och betalning av leverantörsfakturor, kundfakturering, löpande redovisning och avstämningar till upprättande av månads- och årsbokslut.

Tjänsten innebär ett stort eget ansvar och att du arbetar självständigt men samtidigt tätt tillsammans med övriga på ekonomiavdelningen som idag består av 5 personer. Du rapporterar direkt till företagets ekonomichef.

Din profil

Vi söker dig som har goda kunskaper i kvalificerat redovisningsarbete och gärna erfarenhet från liknande befattningar i större företag. Du är stresstålig, strukturerad och kvalitetsmedveten och har ett driv och engagemang till att förändra och förbättra.

Ansökan

Skicka in din ansökan med personligt brev och CV senast den 22 september 2019 till andreas.lofqvist@leab.se

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 1 november och placeringsort är Lövånger.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ekonomichef,
andreas.lofqvist@leab.se
0913-245 50

Facklig information lämnas av (Unionen)
gunnar.nordlund@leab.se
0913-245 34

Ny inköpschef och KAM på LEAB Lövånger!

Vi har glädjen att presentera Christina Sundquist som ny inköpschef på LEAB, Christina tillträdde 15 april och kommer närmast från Future Electronics, hon har tagit över efter Ingalill Backlund som efter lång och trogen tjänst gått i pension.

På säljsidan har vi förstärkt med ytterligare en KAM, sedan 13 maj jobbar Jörgen Hurula hos oss och han kommer närmast från Inission, Pajala.

Ny VD till Wintech!

Pressmeddelande 14 augusti 2018

Ny VD Wintech

LEAB Group har utsett en ny VD för produktionsenheten Wintech i Fagersta. Joan Öberg tillträder 1 september, Joan har tidigare haft ett flertal positioner inom LEAB gruppen, med hans erfarenhet och kompetens i branschen har vi fullt förtroende för Joan att ta sig an och leda utvecklingen av Wintech framåt ytterligare.

Joan Öberg efterträder Mikael Hidland som varit företagets VD sedan 2015. Mikael lämnar Wintech för nya uppdrag utanför gruppen och vi tackar honom för det fina arbete han hunnit utföra samt önskar honom lycka till med sina nya utmaningar!

LEAB Group består idag av 5st produktionsenheter placerade i Lövånger, Uppsala, Fagersta, Tallinn och Göteborg vilken är det senaste enheten som förvärvades 1 mars 2018.

Mer om LEAB Group

www.leab.se

För mer information:
ivan.vincent@leab.se
070-363 72 74

LEAB Group anställer VD

Pressmeddelande 29 maj 2018

LEAB Group anställer VD till Leab, Göteborg

LEAB group har anställt en VD för produktionsenheten Leab Göteborg(Spocs). Erki Hirv som även är vår VD i vår enhet i Tallinn, har fått detta ärofyllda uppdrag och han tillträder 1juni.

Erki Hirv har en lång erfarenhet i branschen och är en mycket kompetent och trygg ledare som kommer att vidareutveckla företaget mot de mål och fokus som vi har.

Sedan tidigare har LEAB group flera enheter, Lövånger, Uppsala, Fagersta och Tallinn. Leab Göteborg är det senaste förvärvet och köptes upp 1 mars 2018.

Mer om LEAB Group

www.leab.se

För mer information:

Ivan.vincent(snabela)leab.se

070-363 72 74

LEAB Group förvärvar nytt företag!

Pressmeddelande 1 mars 2018

LEAB Group expanderar och förvärvar nytt företag!

Vi är väldigt stolta att kunna presentera Spocs AB i Göteborg som förvärv till LEAB Group, ett intressant förvärv som kommer att bli ett starkt komplement till våra andra fabriker, vi har idag en stark kundbas på västkusten och ser detta som ett sätt att utöka vårt lokala erbjudande samt attrahera nya kunder.

LEAB Group är sedan lång tid tillbaka en av Sveriges största och ledande kontraktstillverkare av elektronik, vars verksamhet sedan tidigare ligger i Lövånger, Uppsala, Fagersta och Estland.

Vi jobbar i en bransch som ständigt präglas av hård konkurrens. För att ge växtkraft åt vår verksamhet har vi idag förvärvat Spocs och ser fram emot att vara med på deras fortsatta utveckling. Våra ambitioner är stora och vår vision är att fortsätta fokusera långsiktligt, samtidigt får vi välkomna ytterligare 23 duktiga medarbetare.

Spocs AB:s omsättning uppgick 2017 till 61MSEK.

Mer om LEAB Group

www.leab.se

För mer information om förvärvet:

Ivan.vincent(snabela)leab.se

070-363 72 74

Alla våra fabriker representeras på SEE-mässan i Kista 24-26 april, välkomna att kika förbi vår monter C03:50!

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.