Nyheter

Här kan du läsa de senaste nyheterna om LEAB Group, fabrikerna, produkterna och tjänsterna.

Ny KAM LEAB Lövånger

Vi har sedan någon vecka anställt Daniel Johansson som Key Account Manager uppe i Lövånger. Daniel kommer närmast från Optronic som projektledare och har många år i branschen så vi tror att han kommer att vara en tillgång för LEAB group.

Välkommen!

PRODUKTIONSTEKNIKER till LEAB Göteborg!

Nu söker vi produktionstekniker till LEAB Göteborg

Vi ser framemot din ansökning, mer information om hur du söker denna tjänst hittar du här:

Effektiv – Produktionstekniker till LEAB

Ny VD LEAB Fagersta och ny KAM LEAB Göteborg!

I Augusti rekryterade vi två starka kvinnor till LEAB group.

Välkommen Jenny Stenvall som ny VD på vår fabrik i Fagersta och Irena Franzkeit som tagit sig an KAM-rollen i Göteborg.

 

Vill ni läsa mer om dessa tjejer så besök gärna vår LinkedIn

Ny ekonomichef LEAB Lövånger

Vi kan stolt meddela att vi anställt Eva Persson som ny ekonomichef till LEAB Lövånger. Eva kommer närmast från Nymek i Mjövattnet, där hon jobbade som ekonomichef.

I och med att Eva även kliver in i ledningsgruppen kommer ledningsgruppen att bestå av fler kvinnor än män, vilket vi tycker är värt att nämnas.

Välkommen Eva!

Key Account Manager till LEAB Göteborg

Nu söker vi KAM till LEAB Göteborg!

Letar du efter din nästa utmaning inom försäljning? Då har du hittat rätt! LEAB Group i Göteborg söker sin nästa Key Account Manager och det man söker är dig med några års erfarenhet inom försäljning, alternativt relevant bakgrund inom elektronikbranschen. Vill du arbeta på ett innovativt företag med drivna kollegor och hög branschkompetens? Sök tjänsten redan idag! Läs mer här:

Effektiv – Key Account Manager till LEAB Group i Göteborg

 

Elektronikutveckling LEAB group

Elektronikutveckling

Elektronik och framför allt industriell elektronik har stora krav på tillförlitlighet och prestanda. Vi erbjuder nu utvecklingskompetens för er som kund, så att ni ska ligga i teknisk framkant med era produkter.

Utveckling av alla typer av elektronikprodukter

Vi kan hjälpa till med hela eller delar av ert konstruktionsarbete.

Utveckling av elektroniklösningar sker efter era behov. Vi har kunskap inom många områden, även väldigt avancerade elektroniska lösningar. Med vår kompetens bidrar vi till delar av, eller hela vägen, från tidig idé till färdig lösning.

Vi utvecklar kretskort för såväl analoga som digitala lösningar. Vi har expertis inom områden såsom strömförsörjning, frekvensomriktning, motorstyrning, batteriladdning, och mönsterkortslayout. Vi har också kunskaper inom mjukvara såsom hårdvarunära elektronikprogrammering, Linux/Ubunty/Rasbian och även molnlösningar. God kompetens finns också på Raspberry-designer och många andra områden.

Bred kompetens med fokus på kvalitet, driftssäkerhet och prestanda

Vi har lång och beprövad kompetens på störningskänsliga system med små strömmar och spänningar. Vi kan hjälpa till med alla steg i produktframtagningen tillexempel EMC och certifiering. Elektroniska produkter har ofta smarta funktioner såsom mjukvaruuppdateringar och kretsar för trådlös kommunikation för att underlätta underhåll under drift eller service på distans. Vi tar tagit fram många olika produkter med denna typ av funktionalitet.

Många företag använder olika partners för produktutveckling av hårdvara och mjukvara. Med vår helhetskompetens kan vi hjälp er att undvika de problem som inte sällan uppstår i samordning mellan sådana system.

En kontakt för elektronik när det måste fungera

Med en enda kontakt får ni nu all den hjälp ni behöver från idé till utveckling och tillverkning av färdig elektronik. Vi kan leverera från enkla konsumentdesigner till robusta konstruktioner med en lång livstid, tålig och tillförlitlig design för krävande miljöer.

Oavsett så är fokus är på elektronik och system som är energieffektiva och har låga energiförluster samt minimala felutfall.

Kontakta Ivan Vincent, 070-363 72 74

Vi söker ny ekonomichef!

 

Nu söker vi ny ekonomichef till vår enhet i Lövånger, Västerbotten:

I rollen som ekonomichef får du ansvaret för LEAB Groups ekonomifunktioner och ekonomiska rapportering. LEAB Group består idag av fyra dotterbolag i Sverige och ett i Estland.

Du kommer att ha ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar för i dagsläget fyra medarbetare på ekonomiavdelningen.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår arbete med den löpande redovisningen, upprättande av månads- och årsbokslut samt deklarationer. Du kommer även att arbeta med budget, ekonomisk uppföljning och analyser.

Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och aktivt arbeta med att ta fram beslutsunderlag för ledning och styrelse.

Rapportering sker direkt till företagets VD samt till moderbolaget.

Vi söker dig som har goda kunskaper i kvalificerat redovisningsarbete och gärna erfarenhet från liknande befattningar i större företag. Du är stresstålig, strukturerad och kvalitetsmedveten och har ett driv och engagemang till att förändra och förbättra.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna VD ivan.vincent@leab.se, 0913 245 01 eller ekonomichef, andreas.lofqvist@leab.se, 0913-245 50

Läs mer om tjänsten här:

Ansökan_ekonomichef

Sommarhälsning

VD Ivan Vincent och ”besökaren” Pia-Maria Westman visar hur det nästan kan se ut när du kommer på besök hos oss på LEAB Lövånger.
Välkommen på ett virtuellt besök såhär i sommartider och med det önskar vi er alla en GLAD MIDSOMMAR!

Music: <Jazzy Frenchy> from Bensound.com

Wintech AB byter namn

Wintech AB byter namn till Lövånger Elektronik Fagersta AB, i dagligt tal LEAB Fagersta.

Som ett led i att ytterligare stärka vår marknadsposition och trygga fortsatt expansion, kommer vi använda oss av det starka varumärke som Lövånger Elektronik står för och byggt upp under snart 50 år!

Namnbytet sker officiellt den 25/2 -20. Våra e-postadresser ändras då till NNNN@leab.se. Vi kommer se till att all e-post kommer fram även om ni inte hunnit uppdatera era system.

OBS! Organisationsnumret är oförändrat vilket vi hoppas betyder minimalt med arbete i era system.

Wintech AB med en historik sedan 1984, då som Techvik, blev 2011 förvärvat av LEAB Group. LEAB ingår i Lifco-koncernens affärsområde System Solutions som ett av tre ben. De övriga är Dental och Demolition&Tools.

Wintech växer!

I vårt långsiktiga arbete med att växa och ytterligare stärka vår tekniska kompetens och konkurrensförmåga har Wintech gjort viktiga strategiska rekryteringar.

Tidigare i år rekryterades Mikael Blansch primärt för nykundsbearbetning.

Mikael har säljerfarenhet från EMS-branschen men också ett flertal olika andra branscher. Med en strategisk lokalisering i Jönköping har han möjlighet att tillhandahålla en hög servicenivå för kunder i mellan- och södra Sverige.

Vi har även rekryterat Björn Hansson som processingenjör.

Björn har mångårig erfarenhet inom framförallt SMT-processerna på tillverkande enheter men han har också suttit på produktägarsidan vilket ger en smått unik kombination.

LEAB Group är sedan lång tid tillbaka en av Sveriges största och ledande kontraktstillverkare av elektronik, vars verksamhet sedan tidigare ligger i Lövånger, Uppsala, Fagersta och Estland.

För mer information om förvärvet:
Ivan Vincent, CEO
ivan.vincent@leab.se
+46 70-363 72 74

LEAB söker redovisningsekonom till Lövånger!

Dina arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom kommer du att ansvara för den löpande redovisningen för något/några av koncernens bolag. Det innebär att du får arbeta med alltifrån registrering och betalning av leverantörsfakturor, kundfakturering, löpande redovisning och avstämningar till upprättande av månads- och årsbokslut.

Tjänsten innebär ett stort eget ansvar och att du arbetar självständigt men samtidigt tätt tillsammans med övriga på ekonomiavdelningen som idag består av 5 personer. Du rapporterar direkt till företagets ekonomichef.

Din profil

Vi söker dig som har goda kunskaper i kvalificerat redovisningsarbete och gärna erfarenhet från liknande befattningar i större företag. Du är stresstålig, strukturerad och kvalitetsmedveten och har ett driv och engagemang till att förändra och förbättra.

Ansökan

Skicka in din ansökan med personligt brev och CV senast den 22 september 2019 till andreas.lofqvist@leab.se

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 1 november och placeringsort är Lövånger.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna ekonomichef,
andreas.lofqvist@leab.se
0913-245 50

Facklig information lämnas av (Unionen)
gunnar.nordlund@leab.se
0913-245 34

Ny inköpschef och KAM på LEAB Lövånger!

Vi har glädjen att presentera Christina Sundquist som ny inköpschef på LEAB, Christina tillträdde 15 april och kommer närmast från Future Electronics, hon har tagit över efter Ingalill Backlund som efter lång och trogen tjänst gått i pension.

På säljsidan har vi förstärkt med ytterligare en KAM, sedan 13 maj jobbar Jörgen Hurula hos oss och han kommer närmast från Inission, Pajala.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.