En av vårens stora, publika höjdpunkter var Scandinavian Electronics Event, den viktiga fackmässan för elektronikbranschen som varje år anordnas i Kista.

– En jättebra mässa för oss, där vi tydligt kunde kommunicera vår styrka – elektronik med speciella krav på fukt, värme, vibrationer och kyla. Det budskapet blev mycket väl mottaget, berättar Martin Linder VD på Leab.

I år var det också första gången som Leab och Wintech ställde ut tillsammans efter samgåendet:

– Vårt gemensamma erbjudande gjorde att vi hade mycket folk i montern, både redan etablerade kontakter och potentiella kunder. Jag tycker överlag att det fanns en optimism som jag inte känt på länge. Det känns som om det stålbad som branschen gått igenom är över och att företagen nu ser framåt.

Ett steg närmare Europatoppen

Som ett led i företagets långsiktiga kvalitetssatsning har Leab under försommaren investerat i en DEK Horizon 03iX screentryckare med Stinger limdispenseringsmodul. Utrustningen – som ytterligare förbättrar företagets ytmonteringsprocess – visades upp på SEE-mässan av Leab och leverantören Scanditron.

– Detta är en del av vår investeringsplan, en plan som vi följer minutiöst. Vi tar ännu ett viktigt steg närmare vårt mål att kunna erbjuda norra Europas bästa och mest flexibla ytmonteringsproduktion, påpekar VD Martin Linder.