En win win-uppgörelse både för Leab (Lövånger Elektronik AB) och den nya partnern, Svensk Elektronikproduktion AB.

Och ett 1+1=3-upplägg för bådas kunder.

Så kan man sammanfatta Leabs och Svensk Elektronikproduktions nyligen ingångna partnerskap. Samarbetet gör att Leab avsevärt förstärker sin konstruktionskompetens och servicenivå för kunder i Syd- och Västsverige.

– Genom det här ökar vi koncernens Norden- och rikstäckning inom elektroniktillverkning vilket naturligtvis känns mycket bra. Vi får tillgång till bättre lokal service inom mindre serier och konstruktionstjänster, säger Martin Linder, koncernchef och VD på Leab.

– Vi å vår sida får tillgång till en helt ny kostnadseffektiv volymkapacitet, både i Sverige och i Estland, säger Jörgen Andersson, ägare och VD för Svensk Elektronikproduktion, som återfinns i Kungsbacka.

Svensk Elektronikproduktion startade 1990 och är certifierade enligt ISO9001:2008. Produktionen sker med komplett ESD-skydd och där processerna uppfyller kraven för tillverkning enligt RoHS.

– En viktig gemensam nämnare, och som gjorde att vi hittade varandra, är den långa erfarenheten och höga kompetensen i båda företagen. Det ger en eftertraktad förmåga att snabbt tolka och förstå underlagen vilket gör det lätt för kunderna att beställa tillverkning som kräver hög kvalitet och leveranssäkerhet, säger Martin Linder. Vi är båda vana att arbeta med kunder som kräver mer än endast tillverkning vilket är en förutsättning för ett gott samarbete.

Partnerskapet är en av flera offensiva steg som Leab tagit den senaste tiden. Exempelvis i våras invigde företaget ett nytt industrialiseringscenter som bland annat halverar tiden från första kontakt till serieproduktion.

– Det är naturligtvis en förmån att som oss få titta framåt och skapa nya affärsmöjligheter. Vi och våra kunder har helt klart medvind – som nu ytterligare förstärks från västkusten, avslutar Martin Linder.

För mer information kontakta Martin Linder på 070-637 68 90 eller Jörgen Andersson på 070-731 61 47.