Veckans Affärer har i samarbete med MM Partners återigen utsett ElektronikProdukter i Järlåsa AB till ett av Sveriges Superföretag.

För tredje året i rad har Superföretagen tagits fram av MM Partner i samarbete med Veckans Affärer. I år har över 200 000 företag i hela landet granskats. Av dem är det bara 359 som lyckats kvala in i den exklusiva skaran av Superföretag. Och precis som förra året är Leab-ägda ElektronikProdukter i Järlåsa ett av dessa företag.

De framgångsrika företagen har utsetts med hjälp av MM Partners ”supernyckeltal” MM-klass. MM-klass är en sammanvägning av flera ekonomiska parametrar; tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Superföretagen är de aktiebolag med en omsättning på över 10 miljoner som haft MM-klass 1, dvs högsta betyg, under fyra år i rad.

Enligt Veckans Affärer är Superföretagen något av mästare i mångkamp.
– De har växt, de har blivit välmående och samtidigt lyckas med balansakten att hålla kostnaderna nere, skriver Jan-Eric Öhman, Veckans Affärer.

Superföretagen firades på Operakällaren i Stockholm i slutet av förra veckan och ElektronikProdukter representerades av Anna-Karin Florin, tidigare delägare, numera ekonomiansvarig i bolaget.
– Att bli utsedd till Superföretag innebär ett erkännande av att vi gör ett bra jobb och ständigt förbättrar vår verksamhet och det känns verkligen bra, säger Anna-Karin.

I Uppsala län utsågs sammanlagt sju stycken Superföretag.

Uppsala-företaget ElektronikProdukter i Järlåsa AB ingår i Leab Group, en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. Leab Group omsätter ca 350 mkr årligen och finns representerat i Lövånger, Uppsala, Jönköping, Kungsbacka och Tallinn i Estland. Leab Group ägs i sin tur av industrimannen Carl Bennet via Lifco AB, en företagsgrupp med ca 4,2 miljarder SEK i omsättning och med över 2 200 anställda.

För ytterligare information kontakta:

ElektronikProdukter i Järlåsa AB
VD Anders Florin
tel 018-39 11 28
mobil 070-589 34 98

Leab Group/Lövånger Elektronik AB
VD Erik Svedmark
tel 0913-245 01
mobil 070-637 68 90