Leab Group har träffat avtal med Garo AB om leverans av intelligenta mottagarenheter till Garos nya system G-Ctrl för intelligent styrning av strömförsörjning till bil, båt och camping. Avtalets värde uppskattas till 5-10 mkr årligen. Genom att välja Leab har Garo fått en leverantör som kan erbjuda såväl närhet och flexibilitet som konkurrenskraftigt pris.

G-Ctrl är ett datorstyrt system som i princip ger obegränsade möjligheter till styrning av eluttag för bilmotorvärmare, camping eller marinor. Systemet arbetar över det ordinarie elledningssystemet och inga nya kablar behöver därför grävas ner vid installation. Centralenheten styr och arbetar med intelligenta mottagare som monteras in varje i varje eluttag för in- och urkoppling av eluttaget. Det är dessa mottagare som Leab nu ska tillverka.

Tillverkningen av kretskorten till mottagarenheterna kommer att ske vid Leabs fabrik i Tallinn medan slutmontering och konfigurering kommer att göras vid fabriken i Lövånger. Avtalets värde uppskattas till mellan fem till tio miljoner kronor årligen.

För Garos VD Stefan Jonsson har helheten varit avgörande vid valet av Leab som leverantör.
– Med Leab får vår utvecklingspartner Lexcom i Luleå nära till fabriken i Lövånger där all industrialisering kommer att ske. Vi får dessutom hög flexibilitet och korta leveranstider från fabriken i Lövånger eftersom säkerhetslager inklusive slutmontering och konfigurering kommer att ligga där. Samtidigt har Leab kunnat erbjuda ett konkurrenskraftigt pris tack vare att huvuddelen av tillverkningen kommer att ske vid fabriken i Tallinn. Som sista pusselbit har Leab dessutom lagt Key Account-ansvaret för oss som kund vid sitt säljkontor i Jönköping. M a o mindre en timmes bildfärd från vårt huvudkontor i Gnosjö.

Erik Svedmark är mycket nöjd med att få Garo som kund.
– Jag ser det som ytterligare ett bevis för att vi utvecklar Leab Group i rätt riktning. Garo är dessutom ett välskött och finansiellt starkt företag som är ledande i sin nisch. De kan sin marknad och sin teknik men saknar egen elektronikproduktion. Det är precis den typen av kunder som vi vill ha.

Garo utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment produkter till elinstallationsmarknaden. Moderbolaget och koncernens huvudkontor är placerat i Gnosjö. 2006 hade Garo-gruppen cirka 250 anställda och omsatte cirka 350 miljoner kronor.

Leab Group är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. Leab omsätter ca 300 mkr årligen och finns representerat i Lövånger, Uppsala, Jönköping och Tallinn i Estland. Leab ingår i Lifco-Sorb Industri, en företagsgrupp med ca 2,2 miljarder SEK i omsättning och med över 1 200 anställda. Lifco-Sorb Industri ägs av industrimannen Carl Bennet.

För ytterligare information kontakta:

Garo AB VD Stefan Jonsson tel 0370-33 28 02 mobil 070-588 66 73

Lövånger Elektronik AB VD Erik Svedmark tel 0913-245 01 mobil 070-637 68 9