Mottagandet av Leab online har varit mycket positivt och Leab tar nu ytterligare ett steg i utvecklingen av Leab online genom att introducera funktionen ”Bygg produkt”.

I mitten av mars introducerade Leab den web-baserade tjänsten Leab online. Som första funktion fick kunderna tillgång till verktyget ”Sök komponent”. Verktyget används nu dagligen av Leabs kunder för att söka information om bl a godkända fabrikat, årsförbrukning, RoHS-status m m.

Mottagandet från kunderna har varit mycket positivt.
– Vi har redan uppemot ett 50-tal användare. Därför tar vi nu nästa steg i utvecklingen av Leab online och introducerar funktionen ”Bygg produkt”, säger Leabs VD Erik Svedmark.

Den komponent som kunden sökt efter på Leab online kan nu med en knapptryckning läggas till i en materiallista. På så sätt kan kompletta produkter byggas upp med hjälp av Leab online. Kunden har dessutom möjlighet att lägga upp fritextartiklar för komponenter som inte finns i Leabs komponent databas.

När materiallistan är klar kan kunden skicka sin förfrågan direkt från Leab online och få svar inom några dagar.
– Tanken med ”Bygg produkt” är att det ska vara ett lättanvänt och flexibelt verktyg för våra kunder som dessutom snabbar upp såväl tiden från förfrågan till offert som tiden från order till första leverans, säger Erik Svedmark.

Leab räknar med att intresset för Leabs online-tjänster även fortsättningsvis kommer att vara stort och att efterfrågan på tjänster kommer att öka i takt med antalet användare.
– Om allt går som planerat kommer vi därför att presentera ytterligare funktioner efter sommaren, avslutar Erik Svedmark.

Lövånger Elektronik AB (Leab) är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. Leab finns representerat i Stockholm, Jönköping, Lövånger och Tallinn i Estland. Tillverkningsenheter finns i Lövånger, Tallinn samt via samarbetsavtal i Jönköping. Leab ingår i Sorb Industri, en industrikoncern med Carl Bennet som ägare, med en sammanlagd omsättning på 1,3 miljarder kr.

För ytterligare information kontakta:

Lövånger Elektronik AB
VD Erik Svedmark
tel 0913-24501
mobil 070-637 68 90