Leab Group släpper ytterligare funktioner på Leab online. Den nya funktionen går under namnet ”Analysera yield” och är ett verktyg, som förutom direktaccess till Leabs interna felstatistik, gör det möjligt för Leabs kunder att analysera felstatistik via Leab online.

Leab presenterade tankarna kring Analysera yield redan i samband med kunddagarna i mars som genomfördes på temat ”Konstruera för optimal kvalitet”, och fick positiv respons. Därefter har Leab arbetat vidare med att utveckla den nya funktionen.
– Vi släpper nu en demoversion där våra kunder har möjlighet att prova den nya funktionen och komma med synpunkter. I slutet av augusti räknar vi med att köra i skarpt läge, säger Anders Pettersson, Leabs kvalitets- och affärsutvecklingschef.

Tanken med den nya funktionen är att den ska underlätta ännu djupare samarbete mellan Leab och Leabs kunder.
– Självklart mäter både vi och våra kunder redan leveranssäkerhet, reklamationer m m. Tanken med det nya verktyget är att gå ett steg längre och ge våra kunder direktaccess till interna fel, d v s fel som aldrig lämnar våra fabriker. Analys- och åtgärder baserat på interna fel utgör en viktig komponent i vårt förbättringsarbete och grundorsaken till de interna fel som uppstår i vår produktion går många gånger att härleda till våra kunders konstruktioner, säger Anders Pettersson.

Leab online har sedan tidigare kundfunktioner för sökning i Leabs komponentdatabas där det också finns möjlighet att lägga upp materiallistor utifrån valda komponenter samt funktioner för beställning och bevakning av leveranser. Precis som för funktionen Bevaka leverans, kommer kunderna via funktionen Analysera yield bara att ha tillgång till information som berör de egna produkterna.

Parallellt med utvecklingen av den nya funktionen har även leverantörsfunktioner utvecklats och Leabs leverantörer kan numera få sina prognoser via Leab online.

LEAB GROUP är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. Leab omsätter ca 300 mkr årligen och finns representerat i Lövånger, Uppsala, Jönköping och Tallinn i Estland. Leab ingår i Lifco-Sorb Industri, en företagsgrupp med ca 2,2 miljarder SEK i omsättning och med över 1200 anställda. Lifco-Sorb Industri ägs av industrimannen Carl Bennet.

För ytterligare information kontakta:

Lövånger Elektronik AB
Anders Pettersson
tel 0913-24503
mobil 070-326 98 78