Lövånger Elektronik AB (Leab) stärker sin ställning i Mellansverige genom att förvärva Uppsala-företaget Elektronikprodukter i Järlåsa AB.

Lövånger Elektronik AB (Leab) har förvärvat 100% av aktierna i Elektronikprodukter i Järlåsa AB av Anders och Anna-Karin Florin.

Med förvärvet av Elektronikprodukter i Järlåsa, som är beläget ca 2 mil väster om Uppsala, stärker Leab sin ställning i Mellansverige.
– En stor del av vår kundbas finns idag i Stockholm med omnejd. Genom förvärvet av Elektronikprodukter i Järlåsa kan vi erbjuda våra kunder ännu bättre service, t ex vid tillverkning av prototyper, säger LEABs VD Erik Svedmark. Vi kan nu också erbjuda potentiellt nya kunder i Mälardalen en kvalificerad närvaro med kompetens och avancerad utrustning för tillverkning.

För Leab har det varit viktigt att hitta en tillverkare som passar in i Leabs struktur och företagskultur. Erik Svedmark menar att Elektronikprodukter i Järlåsa är det perfekta komplementet till befintliga verksamheter i Lövånger och Tallinn samt vår partner June Elektronik i Jönköping.
– Dessutom får vi en tillverkningsenhet med osedvanligt modern och avancerad maskinpark, samtidigt som de har bevisat genom åren att de är mycket skickliga och kan leverera produkter med mycket hög kvalitet, fortsätter Erik.

Anders Florin, VD och ägare i Elektronikprodukter i Järlåsa, ser mycket positivt på affären.
– Vi har haft en mycket stark utveckling och tillväxt de senaste åren. För oss har det därför varit viktigt att hitta en ägare som har resurser att fortsätta utveckla bolaget, samtidigt som vi kan fortsätta att jobba mot våra kunder som vi gjort tidigare. Det känns mycket kul att få jobba vidare med företaget med LEAB som en erfaren och stabil ägare, säger Anders Florin.

I samband med förvärvet flyttas Leabs säljkontor i Upplands Väsby till Elektronikprodukter i Järlåsa. Anders Florin kommer att kvarstå som VD för företaget.

Lövånger Elektronik AB (Leab) är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare av elektronikbaserade produkter. LEAB finns representerat i Stockholm, Jönköping, Lövånger och Tallinn i Estland. Tillverkningsenheter finns i Lövånger, Tallinn samt via samarbetsavtal i Jönköping. Leab ingår i Sorb Industri, en industrikoncern med Carl Bennet som ägare, med en sammanlagd omsättning på 1,3 miljarder kr.

Elektronikprodukter i Järlåsa AB är kontraktstillverkare av elektronikprodukter. Företaget, som ägs av Anders och Anna-Karin Florin, omsätter 30 miljoner kronor per år och har ca 20 anställda. Elektronikprodukter i Järlåsa är beläget ca två mil väster om Uppsala.

För ytterligare information kontakta:

Lövånger Elektronik AB VD Erik Svedmark tel 0913-24501 mobil 070-637 68 90

Elektronikprodukter i Järlåsa AB VD Anders Florin tel 018-391128 mobil 070-589 34 98