Leab, Lövånger Elektronik AB, öppnar en egen produktionsenhet i Tallinn, Leab Eesti OU. Detta sker genom övertagande av f d Intrinsic Electronics tillgångar och personal.
– Vi har under flera år köpt produktion i Estland, och har nu beslutat att satsa på en egen modern och högteknologisk enhet. I princip köper vi en färdig enhet med kvalificerad personal, moderna maskiner och mycket fina lokaler, säger Leabs VD Erik Svedmark.

Produktionen i det nya bolaget är redan igång sedan mitten av juli och har från start säkrat ca 15 anställda med erfarenhet av elektronikproduktion. Den nya enheten erbjuder allt från kvalificerad ytmontering till kompletta färdigmonterade och testade produkter. Planerna är att bolaget i Estland skall fortsätta att växa till ca 50 personer inom det närmaste året.
– Genom etableringen i Tallinn med en hypermodern fabrik kan vi ytterligare erbjuda våra kunder och marknaden kvalificerad produktion med hög kvalitet och flexibilitet till konkurrenskraftiga priser, säger Erik. Svedmark.

Det är en strategisk satsning som genom nära samverkan med vår teknik och produktionskompetens i Lövånger skapar nya möjligheter för våra kunder.
– Estland och Tallinn ligger dessutom mycket nära oss i Sverige både geografiskt och kulturellt och passar därför utmärkt till marknadens krav på logistik och arbetssätt, avslutar Erik.

Den nya bolaget, Leab Eesti OU, är ett helägt dotterbolag till Lövånger Elektronik AB, och som platschef har Avigdor Vasserman utsetts. Vasserman har mångårig erfarenhet av svenska och tyska produktionsenheter och medföljande krav på teknik och kvalitetstänkande. Verkställande direktör för bolaget är Erik Svedmark, tillika VD för Leab i Sverige.

Totalt har Leab Eesti drygt 1300 kvm modern produktionsyta och ligger centralt i Tallinn.

Leab, Lövånger Elektronik AB, är en av Sveriges ledande kontraktstillverkare och ingår i Sorb Industri, en industrikoncern som ägs av Carl Bennet, med ca 800 medarbetare och en omsättning på 1,3 miljarder kr. Leab omsatte 235 milj kr år 2003.

För mer information: kontakta VD Erik Svedmark på 0913-245 01.